Vinst för damlaget i seriepremiären

Habo Wolleys damlag vann idag på hemmaplan mot KFUM Jönköping B. Det var seriepremiär i division 2 och siffrorna skrevs 3-1 (25-19, 25-18, 21-25, 25-15).

Denna säsong gör Habo Wolleys damlag debut i div 2. Stommen i laget består av ungdomsspelare födda 2000 och 2001. Tjejerna har under de senaste åren succesivt tagit nya steg i utvecklingen och kände att det var moget anta nya utmaningar så man bestämde sig för att ta steget upp i div 2. Dagens match visade att det var ett riktigt beslut och slutade således med seger i derbyt mot KFUM Jönköping B.

I början av första set märktes det tydligt att det fanns premiärnerver och Habo inledde darrigt. De cirka 40 i publiken fick se KFUM ta en komfortabel ledning. Habo fick efter ett tag ordning på sina servar och tog sig succesivt i kapp till 17-17. Nu hade självförtroendet infunnit sig och man kunde ganska enkelt avsluta första set med vinst, 25-19.

I andra set fortsatte Habo att spela stabilt med fortsatt bra servande och setet slutade 25-18. I tredje set började man slappna av och det brukar ju som känt man få betala för och med några stabila servar från KFUM i slutet av setet kunde KFUM vinna och vinna med 25-21.

Fjärde set dominerades av Habo. Mitt i setet blev det dock strul i Habo med uppställningar och positioner som bäddade för missförstånd och förlorade bollar. Laget visade då upp en av dagens styrkor. Man lät sig inte störas av de egna misstagen utan bibehöll koncentrationen och fokuserade på nya bollar och vann till sist komfortabelt setet med 25-15.

Dagens match visade tydligt att man tagit stora steg i utvecklingen. Visst har tekniken utvecklats men framför allt börjar man få bättre ordning på positioner och man kämpar på alla bollar och gör det bästa av situationen. Man kunde också tydligt gå in och komma till avslut med flera anfallsvapen som kommer att bli viktiga denna säsong. Men det som kanske ändå mest avgör dagens match är Habos stabila servande. Mathias Morency och Roy Powell coachade laget idag och spelade runt på samtliga spelare.

Nästa hemmamatch lördag 22/10 kl 13.00 i C-hallen mot Falköping VK

Tabell division 2 mellersta södra dam

Skrivet av:
Krister Forzelius

 

dsc_0073 dsc_0181 dsc_0183

Foto: Torbjörn Gemhed