Vinst för Habos B-lag i Brödrakampen

Det blev på lördagen vinst i Göteborg för Habo Wolleys B-lag mot KFUM Göteborg B. En vinst som krävde vinst i femte set efter 2 bra set och 2 set med en drös av egna misstag.

Denna första helg på sportlovet åkte en trupp till Göteborg för match i Division 2 bestående av Joel Svanberg, Simon Forzelius, William Wymark, Elias Carlsson, Oliver Eiderhed, Asad Zahini och Abudy Sultan. Lite extra roligt att Abudys bror Ala befann sig på passarposition på andra sidan nät. Ala spelade med Habo senast innan jul men har nu på grund av studier bytt till Göteborgsklubben.

Göteborg B ligger sist i tabellen och Habo är fortfarande en del av toppstriden. Det var således en match som skulle vinnas och även om vi saknade starka spelare i Theo, Hugo, Arvid och Oscar (resor och ansvar under elitmatchen) så hade vi ett utan tvekan starkt nog lag för att kunna slå Göteborg B. Det kanske är denna tro om att det framför oss ligger en enkel match som gör att spelet på vår sida inte fungerar som det ska och vi spelar första set helt i avsaknad på energi. ”Energi” på volleybollplanen är ett hyfsat abstrakt begrepp men det innebär en känsla av att man är på gång och att det i ens lagkamrater också finns en vilja om att prestera och dra åt samma håll. Energi måste skapas och utan det så haltar spelet och fokus. Vi kommer alltså inte upp i nivå och på andra sidan spelar Göteborg fantastiskt framförallt i försvarspelet vilket tvingar oss till misstag i anfall. Misstag i anfall är det som kommer att prägla matchen från Habos sida men de gånger vi lyckas hålla ihop anfallsspelet då vinner vi.

Efter ett mycket tungt första set som slutar med 25-21 till Göteborg med mycket egna misstag från båda sidor är andra set betydligt bättre. Habo börjar hitta energi efter ett ständigt påhejande och peppande av Elias Carlsson och spelet blir stabilt och vi vågar även lite mer i serve. Simon gör ett avgörande ryck och vi kan spela hem setet rätt enkelt 19-25.

Tredje set är väldigt likt andra set och vi spelar lugnt vidare på inslagen väg. Vi spelar fint och metodiskt och Simon servar även här mycket stabilt och bra, vi vinner enkelt 17-25.

Nu kan man ju tro att man ska ta hem fjärde av bara farten och att första set bara var ett undantag på grund av att vi inte riktigt var igång men i fjärde får vi en mycket dålig inledning då Göteborg lyckas med ett gäng mycket bra handlingar och vi har tappat lite i fokus. Göteborg leder 10-5 och även 16-10 utan att vi lyckas rubba dem. Här kliver William Wymark ner till serve och gör det kanon och framgången inspirerar laget och vi kommer allt närmre men tyvärr hinner vi inte ikapp i tid och Göteborg vinner setet 25-23 och tvingar fram ett femte set.

Femte set är slut när Simon Forzelius går ner till servelinjen vid ställning 2-3. Han lämnar nämligen inte ifrån sig serven förrän ställning 3-12 och sen lyckas Göteborg bara ta en poäng till innan stora segerorganisatören Elias Carlsson slår in matchbollen och Habo vinner femte och avgörande set 4-15 och matchen med 2-3.

En match som svängde fram och tillbaka där vi med rätta inte ska vara nöjda med första och fjärde set. De andra seten ska vi vara nöjda med och det blev en mycket lärorik match för alla inblandade. Göteborg spelar en mycket bra match och straffar oss så fort vi gör något som är för enkelt. Det gäller att ta med det som var bra och lära sig av det som var dåligt.

Vi spelar en enormt stabil mottagning och vi täcker upp som gudar. Serven är bra i perioder och William, som agerar passare för dagen, gör ett mycket bra jobb framförallt sett till hur lite han faktiskt spelat på den positionen. Oliver är kung i block med 5 vinnande block och massor av stop som vi enkelt kan ta i försvar. Han gör dessutom en massa poäng i anfall och slutar på 21 poäng totalt vilket är mycket bra jobbat.

Ett hedersomnämnande ska domarna ha då jag tycker att de gör det väldigt bra, något vi inte alltid är vana vid i division 2.

Och så var då sagan om denna brödrakamp avslutad och som segrare stod Abudy och hans Habo. Vi hoppas på flera härliga bataljer så vi för mycket möjligheter att lära oss från olika situationer, bra som dåliga.

Nästa match är borta mot RIG C den 18 februari, då är det inte alls omöjligt att vi på nytt hittar lite härliga Habograbbar på andra sidan nät.

Skrivet av
Jens Persson

Poängskörd:

Elias Carlsson 24 p
Simon Forzelius 24 p
Oliver Eiderhed 21 p
William Wymark 4 p
Abudy Sultan 2 p
Asad Zahini 1 p