Vinst i tre raka hemma mot Södertelge

Habo Wolley tog under lördagskvällen andra raka segern när man avfärdade jumbon Södertelge i tre raka set. Södertelge hotade Habo i två av tre set men starka avslutningar från hemmalaget gjorde processen kortast möjlig. 

Det var ett fokuserat Habo Wolley som inledde med ett tidigt ryck till 5-2, Södertelge svarade dock upp inledningsvis men från ställning 7-6 kunde Habo rycka ifrån till 15-7. Bortalaget kämpade sig tillbaks ytterligare en gång och var så nära som 18-15 innan Habo kunde lägga i ytterligare en växel och ta hem setet 25-18.

Andra set är klart jämnare än det första och bjuder på många bra handlingar från båda lagen. För det mesta är det Habo i förarsätet men vid några tillfällen går Södertelge om i poängprotokollet. Vid ställning 23-21 till Habo tar Södertelges passare Predrag Bicanin ett blockpoäng och ett anfallspoäng och kvitterar därmed till 23-23. Närmre än så kommer inte Telge setsegern då Lars Wilmsen avslutar setet resolut med två raka anfallspoäng.

Tredje set förs istället av Södertelge från starten och bortalaget har ledningen med så mycket som 14-19. Här känns det verkligen som att det är på väg att bli ett klassiskt tredje set (när det laget som vunnit de två första seten slappnar av och därmed tappar tredje) men Habo Wolley samlar kraft och längre än till 24 kommer inte Södertelge innan Habo är ikapp. Setet utvecklas till en gastkramare där Södertelge lyckas rädda tre matchbollar och Habo fem setbollar innan hemmalagets Lars Wilmsen till sist kan banka in 32-30 med kvällens hårdaste anfall.

Segern är en riktig lagseger där samtliga spelare bidrar till framgången. Poängprotokollet talar sitt tydliga språk men även Elias Andreasson bör lyftas fram då han idag styr bakplanen på ett föredömligt sätt. Till matchens lirare i hemmalaget utses Lars Wilmsen som tar många viktiga poäng för laget, och ständigt med ett leende på läpparna.

Habo Wolley 3 – 0 Södertelge
(25-18, 25-23, 32-30)
Bästa poängplockare i Habo
Keaton Strom, 15p
Lars Wilmsen, 15p
Dardan Lushtaku, 10p
Bästa poängplockare i Södertelge
Nenad Cosic, 16p
Fabian Ramén, 10p
Vladan Aleksic, 9p