Vinst och förlust för B-laget i lördags

I lördags åkte en sju man stark trupp till Floby Sporthall för att försöka plocka hem säsongens första trepoängare mot Falköping United. Resultatet blev en vinst men inga poäng, hur märkligt det än låter.

Habo ställde upp med Oscar Hult på passarpositionen, Elias Carlsson och Karl Junelind på vänsterkanten, Martin Carlestav och Alexander Berggren i mitten, Martin Andersson som höger och Samer Samir tog hand om liberorollen. Matchen inleddes också bra av Habo som snabbt var framme vid en ledning med 7-1, därefter knaprade dock hemmalaget in några poäng. Vid ledning 11-9 är dock olyckan framme, Oscar Hult landar på en fot vid nätet och stukar sin egen fot. Han försökte spela vidare, men vid 13-11 insåg vi att det inte gick. Vi försökte då göra ett skadebyte och göra vår libero till ”vanlig” spelare. Domarna nekade, vi, motståndare och även publik var övertygade om att vi hade rätt att göra det så en stunds oklarhet följde. Efter ett par telefonsamtal visade det sig dock att man är tillåten att göra en ”vanlig” spelare till libero vid skada, men inte tvärtom. En mycket märklig regel om du frågar undertecknad. Detta innebar dock att matchen fick avbrytas och officiellt vann Falköping med 3-0.

Vi kom dock överens om att spela klart matchen utanför protokollet. Samer fick hoppa in som center, Martin C tog hand om högerplatsen och undertecknad fick hoppa in och passa. En rolig match som vi tillslut stod som segrare i med 3-0, därav vinsten utan poäng.

Ingen stod ut särskilt bland spelarna utan detta var en seger där hela laget bidrog. Ett extra plus dock till Samer Samir som tog sig an den ovana platsen som center, samt Alexander Berggren som vann poäng efter poäng från sin centerposition.

/Lillis