Volleybompa Boomar!

Helgen som gick startade bl.a Växjö och Eneryda Volley upp Volleybompa, Habo Wolleys prisbelönta verksamhet för barn 3-6 år. Det var startskottet på årets nystarter, i veckorna som kommer startar ytterligare föreningar upp ny Volleybompa.

 

Volleybompa är lek och rörelse för barn 3-5 år tillsammans med någon äldre. Barnet går till Volleybompan tillsammans med en förälder, ett syskon eller annan vuxen och båda är ombytta och aktiva under hela timmen.

Bingo, hinderbana, lekar och ballonger är självklara inslag under ett Volleybompapass, som med fördel ser ungefär likadant ut varje vecka. Barn tycker om igenkänning, och ifall favoritaktiviteten tagits bort till förmån för något annat finns överhängande risk för sura miner.

Benny

Benny

 

Lika självklart som lekar med bollinslag är också den busige maskoten Benny, som under året väntas släktbesök ifrån en annan tid i form av Volleybompadraken.

När Volleybompan startar i Habo 19 september kommer hen finnas på plats.

 

 

Genom det av Allmänna Arvsfonden finansierade projektet Volleybompa – en bra start jobbar Habo Wolley med att hjälpa andra föreningar att starta upp Volleybompa, och kommande helger startar verksamheten i fler klubbar runtom i landet.

-Vi ser ett tiotal föreningar som drar igång nu till hösten, och verkar för att några till ska starta efter juluppehållet. Vår förhoppning är att dessa ska bli goda exempel och att suget efter Volleybompa ska vara totalt i hela Volleybollsverige när vi sedan går in i nästa säsong, förklarar projektledaren Arvid Haag.

Ballonger är ett självklart inslag i VolleyBompa

Ballonger är ett självklart inslag i VolleyBompa

Vid frågor, kontakta:
Arvid Haag
arvid@volleybompa.se
0701-495567