VolleyBompa – en bra start!

Efter ett år fullt av mailkorrespondens och pappersexcersis har vi så äntligen fått DET, det som i medel från Allmänna Arvsfonden för att få volleybollen att växa i Sverige med hjälp av vår modell.

Arvid HaagVår modell som hela klubben under de senaste åren arbetet fram, hela vägen från Volleybompa till elitverksamheten. Styrelsen har lagt ner ett hästjobb och det är en stolt son som sett hur hans far tillika ordförande, Jan-Anders Haag, ägnat stora delar av sin lediga tid till att formulera och förklara varför vi ska få del av Arvsfondens pengar.

Familjen Svensk Volleyboll är otroligt charmig, kanske just för att den är så liten. När alla känner alla är det lätt att det blir familjärt och gemytligt. Vill man någon gång prova på hur det känns att bo i en norrländsk fjällby tror jag volleybollfamiljen är det närmsta man kan komma, bortsett från att det sällan är snö varken i sporthallar eller på beachen. Hur charmig vår familj än må vara måste vi dock göra något åt att den är så liten. Vi måste helt enkelt börja återbygget av volleybollsverige från grunden, och den grunden är klubbarna. Och ifall klubbarna gör det tillsammans, är jag helt säker på att vi kan behålla charmen trots att vi växer.

Vi kan ha ett hur kompetent och engagerat förbund som helst, även distriktsstyrelserna kan vara suveräna men så länge inte grovjobbet görs i klubbarna kommer volleybollen aldrig växa. Det ideella engagemanget är otroligt viktigt för att få någonting gjort, det är nämligen det enda som hjälper.
För att folk ska känna att det ideella engagemanget är värt något måste man se resultat, annars är det lätt att man ger upp. Det är för att öka sannolikheten att alla föreningar ska nå resultat vi har sökt medel för Volleybompa: En bra start, för att vi ska kunna hjälpa andra föreningar att göra samma fantastiska resa som vi gjort. Från 80 till 250 aktiva på 3 år, ledartäthet man i andra lagsporter ofta bara drömmer om och föräldrar, styrelse och spelare med ett otroligt hjärta och engagemang.

Jag känner stor tacksamhet för att jag fått äran att leda arbetet, ett projekt i den här kalibern är nämligen helt unikt för volleybollsverige. Men lika tacksam som jag är, lika stort ansvar känner jag. Det hade inte varit konstig ifall jag någon gång tvivlat på mig själv, men det har jag faktiskt aldrig gjort. Till viss del beror det med all säkerhet på att jag sedan barnsben haft en extra stor portion självförtroende, men framförallt beror det på att jag har fyra otroligt kompetenta medarbetare vid min sida. Ni kan läsa mer om mina vapendragare på nästa uppslag, men jag kan redan nu säga att samtliga tre har betydligt mer gedigen erfarenhet av ungdomsvolleyboll än vad jag har. Att få arbeta med dem är ett stort privilegium, att få arbeta för Habo Wolley är ett större privilegium och att få vara med att utveckla volleybollsverige är det största privilegiet. Jag är helt enkelt privilegierad.

skrivet av Arvid Haag