Vuxenutbildning på Habo Energi Beach Arena

Under förra veckans tre första dagar var det de vuxnas tur att inta beachplanerna

Nytt för sommaren var att erbjuda utbildning inom beachvolley för vuxna. Vi har under många år haft beachskola och läger för barn och ungdomar men i år ville vi också göra något för deras föräldrar och andra vuxna som tycker att beachvolleyboll verkar vara en spännande idrott.

De nio deltagarna var en härlig blandning med allt från inomhusspelare som ville testa på sanden till föräldrar som kommit in i sporten via sina barn. En del av de som var med spelar en hel del i den vuxenvolleygrupp som väldigt frekvent träffas och spelar tillsammans.

Även om många spelat en del beachvolley under sommaren var denna utbildning något annat, här fick de chansen att träna på sina förmågor och lära sig de principer som beachvolley bygger på. Vi hade totalt 6 h tillsammans och på denna tid gick vi igenom allt från teknik till små knep för att göra spelet enklare.

Som instruktör är jag enormt imponerad över deras utveckling och efter endast tre dagar spelade vi beachvolley på allvar. Det var tre fantastiskt kul dagar och jag kan nästan lova att det blir en repris av detta nästa sommar.

Skrivet av
Jens Persson