Wille Lind klar för Habo Wolley

Under helgen skrev spikern William Lind på ett tvåårsavtal med Habo Wolley. Wille är en av elitseriens mest ambitiösa spelare och det ska bli mycket spännande att se ifall han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling i Habo Wolley.

William, eller Wille som han kallas av alla, är född 1995 och har sedan examen på RIG Falköping representerat Tierp Volley. I Tierp har han haft en stadig utveckling och är numera en etablerad startspelare i elitserien. I och med att Tierp dragit sig ur högstaligan har alla deras spelare blivit tillgängliga på marknaden och om just Wille har det varit en huggsexa med flera klubbar inblandade. Nu är det alltså klart att valet för Wille föll på Habo.

Förutom att spela volleyboll ska Wille läsa klart sin master i idrottsvetenskap, den läser han på distans och förhoppningen är att i framtiden kunna arbeta inom idrottsrörelsen för att få fler att röra på sig mer. Wille berättar själv om flytten till Habo:
Efter den gångna säsongen känner jag mig redo att ta steget uppåt och då är Habo det klara förstavalet. De är ett lag med ett bra framtidstänk och de är överlägsna organisationsmässigt vilket är en lyxig sits att vara i som spelare. Den tränarkombination som de presenterat tillsammans med träningsfilosofin som finns i klubben gör att de känns som det bästa valet både på kort och lång sikt. Nu ser jag fram emot att försäsongsträningen drar igång så att vi kan börja jobba för att höja oss ytterligare nivåer från den föregående säsongen.

Team Manager Arvid Haag kommenterar den nya rekryteringen på följande sätt;
-Det ska bli riktigt roligt att ha med Wille i truppen. En av de absolut mest ambitiösa spelarna i elitserien, och ett verkligt föredöme för alla andra i laget. Att Wille trots det höga intresset för honom valde Habo Wolley är ett gott betyg till vår elitverksamhet, att han dessutom ville skriva på två år direkt är extra roligt.