Wymark och Eiderhed går upp i elitlaget

Habo Wolleys ungdomsverksamhet börjar nu bära ordentlig frukt även till elitverksamheten. William Wymark och Oliver Eiderhed, båda födda 2001, har inför säsongen 2017/2018 skrivit på ett s.k träningskontrakt för Habo Wolley vilket innebär att de kommer träna regelbundet med elitlaget, men i första hand spela matcher med B-lag och ungdomslag.

Att någon från den talangfulla generation 2001 skulle ta steget upp i elitlaget var bara en tidsfråga, när Filip Bratic och Einar Andersson nu flyttar till Falköping för att gå på RIG väljer Oliver och William istället att fortsätta sin satsning i Habo Wolley.

Genom att träna och spela match både med elitlag, B-lag och ungdomslag får de båda pojkarna stor träningsmängd och och förväntas ta stora kliv i sin utveckling under året. Eiderhed är i första hand högerspiker med ett bra anfallsspel, men han kommer säkerligen även träna mycket som mottagande spiker medan Wymark har sina styrkor i servemottagning och försvar varför han kommer vara vänsterspiker och libero.

Habo Wolley är naturligtvis mycket nöjda med att ha fått Olivers och Williams signaturer, och de två nytillskotten kommer höja kvalitén på träningen avsevärt. När det passar spelschemat kommer de även vara med på matcherna, vilket kommer ge nyttig erfarenhet och säkerligen med tiden rendera i speltid.

”Det känns bra och spännande. Ska bli kul med nya utmaningar och en helt ny chans att utvecklas som spelare!”

”Det känns bra! Jag är så taggad inför säsongen”