Ytterligare en 1-3 förlust för Habo Wolley mot serieledarna!

Habo Wolley och Hylte/Halmstad har mötts tre gånger under säsongen hittills, och resultat har nästan blivit identiskt alla gånger. H/H verkade långsamma på att komma igång, men kunde i andra halvan av matchen komma upp i högre växel än Habo.

H/H tar snabbt kommandot i matchen och går upp till ledning 10-6. Habo kontrar med ett servess från Jakob Molin, vilket utgör starten på en givande serveserie. H/H blir pressade och missar i flera anfallslägen, vilket gör att Habo både går ikapp och om. Vid 11-13 blir Habo av med serven och H/H kämpar sig nu tillbaka. Trots att hemmalaget gör en del misstag så har Habo nu svårt att ta egna poäng. Jakob Molin lyckas med ytterligare ett serveess i slutet av setet, men ändå drar H/H det längsta strået och vinner med 25-23.

Habo är dock inte sena med att svara då andra set inleds med fyra raka poäng. Ledningen utökas ytterligare till 5-11 med hjälp av väl fördelade pass. H/H försöker jobba sig ikapp, men med ett nu effektivare blockspel förnekar Giannis Madouras hemmalagets eventuella poäng vid flera tillfällen. Andra set avslutas 17-25 till Habo.

En längre paus mellan set två och tre verkar vara vad H/H behövde då de snabbt går upp i en 9-3 ledning. Habo närmar sig något men två blockpoäng i rad till H/H, samt tre missade anfall av Habo, gör att ledningen istället raskt utökas till 16-9. Utöver något serveess och bra anfall av Roy Powell har Habo svårt att ta poäng. Tunga servar från bl.a. Alexandro Luna och Viktor Lindberg gör att Habo har det kämpigt i servemottagningen och inte kan komma till önskade anfallslägen. H/H är snabba med att utnyttja detta och vinner tredje set med 25-19.

Hemmalaget forstätter på inslagen väg och tar kommandot även i fjärde set. Ett H/H som just nu verkar vinna alla delar av spelet går upp till en 16-10 ledning. Habo lyckas kontra något med bra centeranfall, men H/H visar sig fruktansvärt stabila och håller ledningen. När Alexandro Luna slår in matchbollen vid 25-15 har H/H vunnit åtta av de tio sista spelade bollarna.

Coach Alessandros kommentarer:
– Vi hoppades på att Hylte/Halmstad skulle ha sitt stora fokus på Grand Prix som ska spelas i helgen och kanske då inte hade förberett sig till 100 procent för matchen mot oss. Vi ville kunna utnyttja eventuella öppningar som kunde uppstå tack vare detta, och i första halvan av matchen kunde vi göra det till viss del. H/H spelade inte i närheten av sin fulla kapacitet men vi misslyckades ändå med att vinna första set, även om det var nära och vi ledde ett bra tag. I andra set lyckades vi stanna på den nivån vi var på, medan H/H spelade sämre än i början vilket gav en klar seger till oss. Sedan kan man väl nästan säga att H/H ”vaknade till” och började spela på den nivån som de kan. Detta gjorde att vi blev ganska utspelade och aldrig riktigt kom nära i andra halvan av matchen. Det är väl lite vad man kan förvänta sig när man möter ett såhär starkt lag. Kan man hänga med och spela jämnt är det bra. Växlar de upp och spelar på topp är det naturligt att vi förlorar.

Jag är dock rätt så nöjd med att vi gjorde bra kämparinsatser med många försvarsräddningar. Våra kantanfallare fick stort ansvar och fick jobba mycket idag, men skötte det också rätt bra. Kan vi bli lite mer effektiva i mitten tror jag det kan leda till framgång framöver.

 

Matchfakta: Hylte/Halmstad volley – Habo Wolley: 3-1 (25-23, 17-25, 25-19, 25-15)

Bäste poängplockare i Hylte/Halmstad:
Alexandro Luna – 16 poäng
Viktor Lindberg – 9 poäng
Orestes Junior – 7 poäng

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 16 poäng
Jakob Molin – 8 poäng
Giannis Madouras – 6 poäng

 

Foto: Torbjörn Gemhed