Assisterande tränare Adnan Herco

Nationalitet
bih Bosnien Hercegovina
Nuvarande lag
HW
Ålder
37

Adnan Herco gjorde förra året comeback ”på riktigt” igen efter några år med mer sparsamt spelande. Han gjorde en av sina bästa säsonger i karriären, bar laget under sina armar och hamnade tvåa i den totala poängligan. Som grädde på moset hann Adnan under gångna säsongen med att passera Robert Blomqvist som Habos meste poänggörare och sedan han kom till Habo och elitserien 2007 har han varit en tongivande spelare som ständigt satt skräck i motståndarlagen.

Nu har Adnan lovat dyrt och heligt att förra säsongen var hans sista. Han kommer dock inte lämna volleybollen utan kliver istället in som assisterande tränare. Hans erfarenhet som spelare från både Bosnien och elitserien kommer vara till stor hjälp för att fostra morgondagens stjärnor.

Adnan själv kommenterar nya uppdraget såhär:

  • Det känns som ett naturligt steg att gå från spelare till tränare. Jag vet att jag har mycket kunskap och erfarenhet och ser fram emot att få förmedla den till yngre förmågor. Med tanke på alla egna produkter som knackar på dörren till elitlaget har jag en känsla av att det kommer hända grejer i Habo man absolut vill vara en del av.