Säsongen över för Habo Wolley

Habo kämpade tappert och gav Falkenberg ett rejält motstånd inför en euforisk hemmaklack i Habo Sporthall, men tyvärr fick man ge sig med minsta möjliga marginal i en gastkramande femsetare och säsongen är således över för Habo. 

Efter att man förlorat borta mot Falkenberg i söndags var Habo nu piskade att vinna på hemmaplan för att tvinga fram en avgörande match. Dagen började på sämsta tänkbara set med att Falkenberg gick ifrån till 0-4 som man sedan utökade till 3-9. Då vaknade Habo till och vid 12-12 var man ikapp och man lyckades även placera sig i förarsätet och gå upp till 19-17. Vid ställning 22-22 levererar Robin Råkeberg ett galet enhandsblock som får hela hallen att börja koka, tyvärr blir det sista poänget Habo tar och Falkenberg kan vinna setet med 23-25 efter att ha vunnit de tre sista pinnarna.

I andra set skiftade matchbilden ordentligt och Habo fick rejält tryck i sina servar vilket skapade stora problem för Falkenberg. Habo kunde kontrollera tillställningen hela vägen från start till mål och vinner setet med klara 25-18.

I tredje set får Habo åter problem från start och trots att man närmar sig något i setets mitt är det något som inte stämmer, särskilt i anfall har man förtvivlat svårt att göra poäng. I slutet ger man i princip upp och släpper iväg Falkenberg till 15-25.

Fjärde set bjuder istället på väldigt bra volleyboll där lagen håller jämna steg med varandra. Vid Falkenbergsledning 19-21 ser det dock mörkt ut för Habo Wolley men denna gång är det Habo som är starkast på slutet och med några tunga blockpoäng lyckas man vända på steken till 25-22 och tvingar fram ett femte set.

I femte set får Habo en lysande start och man kan gå till sidbyte med ledning 8-6 och stämningen i hallen är på topp. Falkenberg lyckas dock utjämna till 8-8 och från ställning 11-11 går man sedan till 11-14 och får tre matchbollar. Habo räddar de två första, och på den tredje har man boll uppe men lyckas tyvärr inte slå anfallet innanför sidlinjen. Smått kalabalik utbryter i hallen då Habospelarna och publiken vill ha det till touch, men domaren ser ingenting och i boken kan vi skriva setseger Falkenberg med siffrorna 13-15.

I och med detta är säsongen slut för Habo Wolleys del och lagbygget för nästa år börjar direkt. Redan nästa vecka kan vi presentera minst en stor nyhet. Vi får samtidigt passa på att önska de unga och lovande grabbarna i Falkenberg lycka till i semifinalen mot Hylte/Halmstad.

Habo Wolley 2 – 3 Falkenbergs VBK
(23-25, 25-18, 15-25, 25-22, 13-15)
Bästa poängplockare i Habo
Alexander Berggren, 16p
Lars Wilmsen, 16p
Keaton Strom, 12p
Bästa poängplockare i Falkenberg
Michael Michelau, 20p
Daniel Gruvaeus, 18p
Haralds Regza, 16p