Tung förlust i underhållande match mot Hylte/Halmstad

Det var ett taggat Habo Wolley som för blott andra gången för säsongen fick iträda sig det röda hemmastället och kliva ut i Habo Sporthall. Topplaget Hylte/Halmstad skulle dock visa sig vara snäppet för vassa, och kunde vända hem till Halland med tre raka setsegrar.

Matchen inleddes med en servemiss från respektive lag, vilket till viss del var karakteristiskt för hela matchen. Åtminstone Habo hade förtvivlat svårt att få in servarna på motståndarnas planhalva, och hela 15 servemiss hann det bli innan matchen var slut. Lagen följs åt fram till 14-14 i första set där Hylte/Halmstad får till några bra rundor och drar ifrån till hela 25-18 innan setet är slut.

I andra set kan man säga att matchen börjar på riktigt, Habo leder med två poäng halvvägs in i setet då Hylte tar fem raka pinnar och vänder på matchbilden. Ytterligare replik från Habo sätter dock hemmalaget i förarsätet och setet är jämnt hela vägen ut. Både Hylte och Habo har flera setbollar innan Hylte till sist lyckas vinna setet 29-27. Från 24-24 bjuds vi på flertalet mycket spektakulära dueller och volleyboll blir knappast mer underhållande än vad som bevittnades då.

I set tre tar Hylte kommandot från början men Habo jobbar på 2-3 poäng efter och lyckas till sist kvittera. Man är faktiskt uppe i ledning 22-20 då laget återigen fastnar i en rotation och Hylte kan gå upp till 24-22. Habo lyckas rädda första matchbollen men matchboll nummer två stänker Viktor Lindberg ner på Habos planhalva och bärgar hem matchen till bortalaget.

Med undantag för servespelet gör Habo idag en mycket bra match, i synnerhet set två och tre där man är riktigt vass i både servemottagning, anfall och block. Kenneth Rooney är blockgigant för dagen och tar själv 6 av lagets 14 blockpoäng. Anfallsspelet är mer välspritt men Stefan Stolic och Adnan Herco är de som triumferar mest.

Trots förlusten finns det alltså flera glädjeämnen att hämta, och i helgen får Lunds VK förhoppningsvis känna på grabbarnas revanschlust då laget åker ner till Skåne för ytterligare ett möte mot nykomlingarna.

Habo Wolley 3-0 Hylte/Halmstad
(18-25, 27-29, 23-25)

Bästa poängplockare i Habo:
Kenneth Rooney 13p (MVP)
Adnan Herco 13p
Stefan Stolic 11p

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad:
Gabriel Neves 13p
Viktor Lindberg 13p
Philip Pettersson 9p