William Wymark satsar med elitlaget

Vi är mycket glada i Habo Wolley att 19-åriga William Wymark har skrivit på ett elitkontrakt inför 2021-2022. Detta passar väl med klubbens strategi att satsa på ett lag med ett stort inslag av spelare från den egna ungdomsverksamheten.
Wille har under sina ungdomsår varit en stor talang som under sin ungdomstid i klubben har vunnit massor av SM-medaljer med sitt framgångsrika ungdomslag och som redan som 16-åring var med i elittruppen i klubben.
Under förra säsongen tog han ett (tillfälligt) kliv tillbaka för att komma in i yrkeslivet efter avslutade gymnasiestudier. Wille var istället med som en nyckelspelare i klubbens B-lagstrupp i division 1, där han faktiskt tillhörde de äldre i laget!
Nu ett år senare är Wille redo att ta klivet in i elitlaget på allvar och det är en taggad spelare vi får in i truppen som kommer att konkurrera om en plats på planen. Under året som har gått har Wille byggt på sig och kommer tillbaka större och starkare. Det ska bli roligt att följa nästa vinter.
Namn: William Wymark
Ålder: 19 år
Yrke: Anläggare/grävmaskinist
Längd: 189 cm
Position: Spiker/Libero
Moderklubb: Habo Wolley
Wille började spela volleyboll som nioåring i Habo Wolley och har spelat volleyboll i tio år nu, varav tre år där han har ingått i klubbens elitlag.
Webbredaktionen ställde några frågor till Wille:

Oliver, William & Filip

Vad är ditt bästa minne som ungdomsspelare?

  • SM-guld i fyrmannaspel med Filip Bratic och Oliver Eiderhed i finalen mot Sollentuna (se bilden).
Hur känns det att ta klivet in i elitlaget i din moderklubb?
  • Det känns kanonbra, är bland kompisar och en klubb där man känner sig välkommen och uppskattad är en underbar känsla.
Vad har du för förväntningar inför kommande säsong?
  • Mina förväntningar är höga, jag vet att jag kommer fortsätta utvecklas så som jag gjort tidigare år i elitlaget
  • Jag tror det kommer bli en lärorik och rolig säsong. Det blir kanon!
Webbredaktionen tycker att det är riktigt roligt att ha Wille med på resan igen med vårt elitlag och det ska bli roligt att följa utvecklingen kommande säsong!
Fotograf porträttbild: Torbjörn Gemhed